úterý 16. září 2014

Sparta - Mladá Boleslav

 Report ze 3. kola TELH


Mladá Boleslav je nováčkem letošní Tipsport extraligy a určitě se chce uvást lépe než při jejím minulém působení v extralize, kdy zaznamenala 5 baráží. Ať už jako prvoligový vítěz nebo extraligový sestupující. Vedení proto udělalo mnoho. Narozdíl od těchto neúspěšných ročníků sází na hráče jako je Pacovský, Hyka a Lenc = "dravé" mládí. Nýbrž i na zkušené borce bývalé sparťany Broše a Výborného. Je to zajímavý mix a sám jsem zvědav, kam to tenhle, podle mě nadějný tým, plný potenciálu, dotáhne. Můj tip je předkolo Play off, protože konkurence je vysoká a přeci jen tomuto týmu chybí zkušenosti z nejtěžších bitev play off.

Sparta Praha je jako vždy kandidát na titul, klub s jedním největších rozpočtů v extralize, neli největším. V létě hodně obměnila kádr, tak aby sezona neskončila dalším neúspěchem. Jak známo ve Spartě se po dlouhé době bere za úspěch jen titul. Ten poslední je už docela zaprášený. Je z roku 2007. Nicméně Jandač si v létě vyžádal posily, které budou plnit í tzv. "černou práci." Z toho plyne, že holešovický klub chce hrát nejen hezký hokej, ale i hokej účelný. Sparta má s tímto kádrem znovu na ty příčky nejvyšší, otázka je jak bude fungovat chemie uvnitř v týmu. Jak se sžijí nově příchozivší hráči s tlakem, který je naně vyvíjen během působení ve Spartě.



Mladá Boleslav vlétla na pražskou Spartu jak se říká "rovnou z autobusu". Hrál se divoký hokej na září - začátek sezony. Nejdřív první brankou Staňu, bývalého brankáře CSKA Moskva, překonal Lenc a v polovině třetiny sehráli důležitou roli zase bývalí hráči Sparty a to po souhře Vyýborný - Broš, který dorazil za bezmocného Staňu. 

V bojovném duchu pokračovala i druhá třetina. Obrovské tempo hry narušovaly jen časté přesilovky. Sparťané znovu vyrovnali gólem Klimka, ke kterému se odrazil kotouč a před bránou se nemýlil. Zápas doslova jako na horské dráze. Jen diváci jsou ještě duchem někde na koupališti, když máme dnes 23 stupňů. 38. minuta stav utkání 3:4 z pohedlu domácích. Gól zařídíla kombinace druhé pětky Mladé Boleslavi a prognózy se začínaji´í naplňovat. 

Časté byly také výpady Marka Ďalogy do ofenzivy, tento velmi rychlý bruslař, se dokázal několikrát prosadit do boleslavské obrany. V poslední třetině šla bojovnost možná až za hranu, hráči na sebe upozorňovali bodyčeky, někdy čistými, někdy obecentsvo trnulo jestli se daný háč zvedne. Tomáš Rolinek za stavu 3:4 chtěl povzbudit své spoluhráče a tak se popral s Jiřím Kučným z Boleslavi, diváky nadchnul sparťanský kapitán vyhraným soubojem. 

Sparta měla přesilovku 5 min. před koncem, byla to jedna z posledních možností Jandačovy party jak vyrovnat skóre. Při této přesilové hře nejnebezpečnější hráč jendoznačně Sabolič, nejlepší střelec německé DEL ligy minulé sezóny. Poměrně velká ofenzivní snaha Sparty v posledních minutách hry ke gólu nevedla. V klíčových chvílích skvěle podržel gólman Rittich a tak tři body bere Boleslav. Nashledanou v pátek u příštího kola.

Žádné komentáře:

Okomentovat