pondělí 1. září 2014

Vrbovo dilema

Je září a kvalifikace na ME 2016 už klepe na dveře. První duel naše hráče čeká už příští týden a to v úterý 9.9. Pokud byste se chtěli dostat na zápas a nemáte lístek máte už smůlu. Letná bude vyprodaná. 

Pavla Vrbu potkalo nepříjemné vybíraní reprezentatntů na start kvalifikace. České kluby vypadly z evropských pohárů až na Spartu. Naši základní kameny Čech a Rosický ztratili v Anglii své místo v základní sestavě. V bundeslize moc hráčů, kteří nastupují pravidelně není. Snad jen Darida. Václav Kadlec se sice tento víkend uveddl gólem, ale to měl Vrba už o druhém útočníkovi jasno. Povolal ostrostřelce Lafatu, který hned udělal Vrbovi radost, protože se trefil dvakrát proti jablonci a z toho jednou výstavními nůžky. Možná gól roku v Synot lize.

Když vememe nominaci popořadě nechybí v ní jak pilíře  Čech a Rosický tak ani už stálice útoku Vydra. Dále jsou v ní tradičně zastoupeni plzeňáci a sparťané. Čísly Plzeň - 7 a Sparta - 5. Ty doplnili Mazuch, Jiráček, Darida, Vaclík, Suchý a Pudil. Se všemi jmény se dá souhlasit. Pavel Vrba má výhodu, že spoustu hráčů už zná z Plzně. Je to výhoda, ze které může naše reprezentace jen těžit, znají jeho povahu, taktiku, jednoduše řečeno budou rychle vědět co po nich trenér chce. Jestliže někdo s nominací nesouhlasí, má na to právo. Podle mého názoru je nominace logická a Vrba si všechna jména obhájil na tiskové konferenci. Je dobře, že za nimi stojí.

Samotné utkání s Nizozemskem už bude tvrdší oříšek. Holaňdané jsou čerstvými bronzovými medailisty světového šampionátu v Brazílii. Nizozemci ještě ke všemu nuceně vyměnili kouče. Van Gaala vystřídal Guus Hiddink. Jak každý ví Van Gaal se dal zpět ke klubovému fotbalu - Manchester United. Co tím chtěl autor říci? Především to, že hra Nizozemců nebude čitelná, nevíme jaké rozestavení Nizozemci postaví a s jakou taktikou na nás vyrukují, víme jen, že to nebude defenzivní val, protože zemi, kde rostou tulipány, je vlastní hra do ofenzivy. Divte se, když mají Robbena, Sneijdera, Van Persieho a Van der Vaarta. Když tento článek vzniká, píše se na webu, že Robben nebude k dispozici. Pro Vrbu a české příznivce výborná zpráva. Aspoň ho naši obránci nebudou muset nahánět. Každopádně tento duel ukáže spíš to, co nám chybí, abychom se mohli rovnat té absolutní reprezentační špičce. Takže 9.9. mobilizace a "šup" do hospod a fandit.

Žádné komentáře:

Okomentovat