sobota 20. září 2014

Karlovy Vary - Sparta

 4. kolo TELH

Je pátek a sním další hokejové kolo. Tentokrát se Sparta podívala na západ Čech do Karlových Varů. K.Vary přes léto hodně obměnili kádr a to tak, že ho přestavěli skro na juniorský. Inu, finanční problémy se projevili naplno. Dokonce přemlouvali rodáky z Varů - např. Hrušku a Dudu, aby se vrátili na západ Čech. Až v průběhu sezonby však uvidíme, jestli to byl krok kupředu. Každopádně K. Vary mají kde tzv. brát. Jejich juniorka hraje MH, což je juniorská podoba KHL.

1.třetina
V první třetině jsme viděli nepříliš pohledný hokej. Bez gólů. Ačkoliv příležitosti ke skórování byly na obou stranách, všechny zůstaly nevyužity. Největší "západočeskou" šanci měl R. Hruška, ale minul.

Obecně byla Sparta v 1. třetině aktivnější. Závary před brankou, střely od modré, sand jen správné zakončení chybělo ke gólu. Zatím se ukázalo, že Habala, novice v karlovarské brance bude těžké nějak prostřelit.

Hru hodně narušovaly přesilovky a častá přerušení. Myslím, že rozhodčí toto správně vycítil a nechal hru více plynout. Nepískal tolik faulů, i když se to domácím divákům nelíbilo.

2.třetina
Hned v 1.minutě D.Hruška zaskočil sparťanskou obranu chytrým najetím, které nikdo nepostřehl. Gólman Novotný neměl šanci se tak rychle přesunout. 1:0 vedou K.Vary. Ve 3. min. přišel Formanův pokus z velkého úhlu, který neměl naději na úspěch. 

K. Vary po vstřeleném gólu hráli zformovaně a čekali na chyby soupeře, aby mohli, chodit do nebezpečných brejků, což se jim 2. třetinu dost dařilo. Sparťané nejenže nehráli dobře, ještě si nechávali bít nejmenšího hráče, bývalého karlovarského útočníka, Lukáše Pecha. Ten schytal ran, že byl zázrak, že odcházel ze hřiště zdravý. Jediný Ďaloga a jeho rychlý průnik se dal považovat za pořádnou šanci ke skórování. Jinak byli holešovičtí nadměrně zoufalí a bídní, že to na 3 body dnes opravdu nevypadalo.

3.třetina
Tato část se nesla v podobném duchu stav byl 2:1 pro K. Vary, přičemž ve 40. min propálil opravdu vše co stálo v cestě střely Barinka a zařídil tak jediný úspěch sparťanských nadějí. Pak už vše hrálo do not karlovarských Energetiků. Hráli přesilovky, dokonce i 5 na 3 celé 2 minuty. Stav se vyšplhal na skóre 4:1 po gólech R.Hrušky, Haranta a Dudy, který byl pro tým užitečný a projevil se jako správný lídr.

Hodnocení zápasu:
Pro hráče z lázní to byly první 3 body v sezoně a především to by si holešovičtí měli uvědomit. Hráli proti celku, který rozhodně letos nebude hrát prim v extraligové tabulce, natož špičce. Výkon byl natolik ostudný a marný, že by i vedení mělo zvážit nějaké kroky. Minimálně odchod 17 hráčů v létě po nějaké dlouhodobé koncepci zrovna nevolá. Týmu zase bude trvat než se sehraje. Ti hráči si nemusí ani sednout a pak bude polovina sezony za námi a budeme se divit, že např. Sparta hraje Play out. Ano i tak to může dopadnout. Když se podíváme do nedávné historie, už se tak i jednou stalo. Takže říkám: Sparto takhle nehrají gladiátoři, kterými se chlubíte na začátku svých utkáních v domácí aréně.

Žádné komentáře:

Okomentovat