čtvrtek 11. září 2014

Mdlý výkon "Oranjes" na Letné

Po sérii 4 proher pod trenérem Vrbou se reprezentace konečně vydala na správnou kolej. Právě včas. Takhle při začátku kvalifikace není nic lepšího než výhra nad bronzovými medailisty z Brazílie - Nizozemci.

Čechům se nevěřilo a přesto to podceňovaný tým Pavla Vrby dokázal. Šťouchaní novin a fanoušků už se fotbalistům zajídalo a tak předvedli výkon nevídaný. Náběhy za obranu, výborná neprostupná česká defenziva, signály při standardních situací. To vše vtloukl do hlav českých reprezentantů Pavel Vrba, strůjce úspěchů ve Viktorii Plzeň. Stačil mu na to pouhý týden. Ještě před týdnem byl obrázek hry reprezentace stejný jako první 3 zápasy pod Vrbou. Zase se ukázalo, že každá koncepce potřebuje čas, aby se zúročila.

Před zápasem se nejvíce hovořilo o tom kdo má nastoupit na pozici středního záložníka. Buď to měl být Lukáš Vácha nebo Petr Jiráček. Rozhodnutí Vrby: Nastoupil Vácha. Rozhodl se jednoznačně dobře. Pavel Vrba už před kvalifikací říkal, že bude dávat příležitost hráčům, kteří jsou vytěžovaní. Sám Vrba říká: "jak máme poznat jakou má hráč formu, jestliže nehraje?" Právě tento krok se ukázal jako vynikající. Další souboje o posty vyhráli Lafata nad Vydrou a plzeňský Procházka porazil Suchého z Basileje v boji o post stopera. Vrba na to reagoval takto: "Suchý by odehrál určitě stejně dobrý zápas." Rozhodoval se mezi Suchým, díky jeho pozici ze začátku sezony, odehrál zatím dost zápasů.

Konečným slovem říkám, že sázka na Pavla Vrbu bylo to nejlepší, co mohl předseda FAČR udělat. Bývalyý kouč Plzně ukazuje, že je pravý srdcař, zápasem žije a hlavně je to odborník což ukazuje velký taktický výkon proti Nizozemcům, které svými chytrými tahy vymazal.

Žádné komentáře:

Okomentovat