sobota 13. září 2014

Report Dynamo Moskva - Ak Bars Kazaň

Určitě jde o zajímavý souboj v rámci KHL. Dynamo vyhrálo dvakrát Gagarinův pohár (KHL) a patří k nejúspěšnjším celkům poslední doby. Celou éru táhl trenér Oleg Znaroks, který si nyní ale trenérské povinnosti plní jinde. Trénuje Ruskou reprezentaci. Nicméně je stále zaměstnancen Dynama Moskva - generální manažer.
Kazaň, kterou jste mohli sledovat v mé minulé reportáži vyhrála nad Slovanem až na poslední chvíli a to dlouho prohrávala a musela dohánět. Pak se ukázala její enormní útočná síla a Slovanisté na střídačce si mohli hlavu ukroutit, co za náskok promarnili.
Tento zápas je pro Kazaň prvním na venkovním hřišti v této ligové sezoně.

Předchozí zápasy: Magnitogorsk-Dynamo 6:1, Dynamo-CSKA Moskva 1:4, Čerepovec-Dynamo 2:3

Předchozí zápasy: Kazaň-Jekatěrinburg 3:2, Kazaň-Mytišči 1:4, Kazaň-Medveščak Záhřeb 4:2, Kazaň-Slovan Bratislava 4:3


1. třetina
Minuta:
2.Šance v přečísleních na obou stranách.
9. Hraje se skvělý kombinační hokej
10. Skvěle sehraná přesilovka Dynama, ale nezužitkovaná.
12. Další Přesilová hra Moskvy, kterou už tentokrát proměňuje Višněvskij skvělou ranou od modré pod lapačku Garipova, který od duelu se Slovanem vystřídal kolegu Nilssona..
13. Žerděvovo dobré zápěstí z kruhů, ale Nilsson vyráží, Kazaň evidetně rozhodila dvě oslabení, která sehrála v předchozích minutách
15. Přichází také powerplay pro kazaňské leopardy, výtečné Azevedovo najetí a výpad, kterou Lazušin zlikvidoval.
16. Využito. I nadruhé straně dokázali početní výhodu využít. Gól: Möller, švédský tahoun reprezentace na ms 2014 v Minsku.
20. Konec další početní výhody ukázal, že Dynamo má skvěle sehrané tyto situace na ledě. Sice jí nevyužilo, ale akce to byly pro labužníky.

2. třetina
Minuta:
1. Rychlý vstup do 2. dvacetiminutovky - gól Dynama: Gorovikov překonal ležícího Garipova.
3. Hodně práce pro Garipova, Dynamo zanměstnává ruského gólmana častými střeleckými pokusy. Garipov zatím úspěšný.
6. PH - Kazaně, Azevedo na ledě a už vymýšlí přihrávky na spoluhráče, dynamo vystřídalo narozdíl od leopardů a proto se možná dostalo ven z obranného pásma
7. Ak Bars usídlen v útočném pásmu, kombinace ze strany na stranu, velmi nebezpečné, ale gólem nekončí.
8. branka Fjodora Malychina z Kazaně, odražený puk dostal za záda Lazušina. 2:2
9. Špatná rozehrávka Garipova za brankou si vyžádala daň na skóre, Dynamo jde do vedení 3:2 po gólu Mosaljova,který propasíroval puk u levé tyčky,gól se ukázal později jako rozhodující. 3:2
15. Karsumsova možnost skórovat
16. velice zajímavá stiuace na ledě Karpovova střela, útočníka Dynama, zasáhla po odrazu od mantinelu masku Garipova, te nse ale šikovně zklátil, tak aby puk neskončil v brance. 

3.třetina:
Minuta:
5. Superšance Burmistrova po nahrávce Azeveda, škoda pro hosty, že kotouč neskončil v bráně, chybělo málo.
8. S. Kosticyn a jeho potočení za obranu soupeře. Chtěl zakončit mezi nohy, ale to se mu nepovedlo.
12. Sled kazaňských možností ve hře o jednoho navíc, neskončil změnou skóre.
13. v plném počtu už útočí opět Dynamo.
14. Lazušin ohromně podržel Dynamo při spolupráci Lukojanova a Obuchova.
18. hra se přelévá ze strany na stranu. Fanoušci moskevského Dynama znervóznili, což se projevuje pískotem na soupeře atd.
20. Ak Bars hraje v šesti, ale místo toho příležitost pro Karsumse trefit prázdnou bránu přes půl hřiště. Netrefuje a tak drama pokračuje. Má na to 20 sekund.

Závěr: Utkání končí Dynamo Moskva vítězí ve svém čtvrtém zápase sezony nad jedním z favoritů soutěže a tak jsou to velmi cenné body.

Shrnutí: Kazaň opět ukázala, že letos její zápasy mají strhující tempo. Hraje hodně ofenzivně, ale občas zapomíná na zadní vrátka a to jí škodí. Každopádně oba týmy budou letos opět hrát špičku KHL, což dokázal dnešní duel. Dynamo bylo tentokrát o jeden gól lepší, příště to může být, ale naopak.

 Info na závěr: zápas sledovalo 6259 diváků


Žádné komentáře:

Okomentovat