pondělí 8. září 2014

KHL report Jokerit - Soči

 Jokerit Helsinky - HK Soči                       

začátek zápasu:  8.9.2014, 17:30 SEČ

Souboj nováčků KHL. Finský pětinásobný mistr hostí olympijského pořadatele - nováčka KHL Soči.
3. zápas pro Jokerit v KHL tuto sezónu. Pro Soči 2. 1. prohráli 3:2 s Petrohradem ,nejbohatším klubem KHL a favoritem soutěže. To Jokeritu se daří jinak, vyhrál 1. utkání na domácím ledě 3:2 nad Jaroslavlí, semifinalistou sezony2013/14. Druhý prohrál až po prodložení s běloruským Minskem 5:4. Také doma, poněvadž hraje doma 3krát v řadě. 

1. třetinu odehráli mnohem lépe jokeritští. Byli aktivní v útoku, hráli přesilovky, ze kterých přicházeli slušné příležitosti. Z jedné z nich finský klub hrající KHL vytěžil gól - L. Omark. Mimo jiné minulou sezonu zkoušející NHL, ale neúspěšně. V Edmontonu nedostal dostatek příležitostí a tak se vrátil na sever Evropy do finského Jokeritu.

2. třetina: Z další přesilovky překonává Niko Kapanen českého gólmana ve službách Soči - Pöpperleho. Jokerit vede už 2:0 a má zatím více ze hry. Píše se 32: minuta zápasu a Jokerit stále "ždíme" protivníka z Ruska. Finský Jokerit poslám do třech hodně přísně. V KHL se nyní píská tzv. všechno a z hokeje se stává bezkontaktní sport. Obránci nevědí jak bránit soupeřovo útočníky. 

3. třetina: V 47. min. hraje Soči přesilovku, ale dostat se do střelecké příležitosti je velký problém. Jokerit vymyslel kombinaci na jejímž konci byl Niklas Hagman a nejspíš rozhodl utkání pro Jokerit. Hagman je hráčem, který působil i na Floridě v NHLa tak věděl jak se pohybovat před brankou. Na konci se odehrály ještě další šance Jokeritu, který hrál jakoby mu stav 3:0 nestačil. Je vidět, že si užívá start v nové soutěži. Dvě minuty před koncem trefilo Soči ještě tyčku, ale to bylo z tohoto zápasu vše.

Jokerit Helsinky ukázal, že minimálně play off je dosažitelný cíl, ale na soudy je teď brzo. Každopádně finský klub dnes předvedl kvalitní hokej. Využil dvě přesilovky. Ukázali se tahouni mužstva Niko Kapanen, minulý rok v kádru Lva Praha, a Linus Omark, sezona 2013/14 farma Edmontonu Oilers. Celkově byli lepší a zaslouženě vyhráli. 

výsledek: 3:0
Góly: Omark, Kapanen, Hagman
střely: 27 - 29
trestné minuty: 16 - 14
vyhraná vhazování: 37 - 22

Žádné komentáře:

Okomentovat