pátek 26. září 2014

Petr Ton v novém dresu neuspěl

Čekalo se mnohé, ale debakl 8:1, byl trochu mimo plán. Kometa zdaleka  nebyla Kometou z play off 2014. Jejich defenziva se rozpadla už v první třetině, kdy postupně udeřili Hlinka, po propadu dvou bránících hráčů, Cingel a Klimek. Lukáš Klimek zaznamenal jeden z nejlepších večerů kariéry, protože skóroval celkem 4krát. Sparta sice dostala gól na 1:3, což chvíli vypadalo zle, ale pak přišla odpověď a na to čtyři další. Tak, že se oba týmy rozešly za výsledku 8:1 pro pražany. Potupně v brněnské hale.

Zpátky ke sparťanské legendě. Pro Petra Tona to musel být zápas s velmi hořkou příchutí. I když hokejisté vždy popírají chuť pomstit se svému bývalému klubu, něco takového muselo u nejlepšího sparťanského střelce proběhnout. Pokud se podíváme po jeho příběhu. "Jeho" Sparta, ke které byl léta věrný a odvedl jí víc, než by si zasloužila. Aspoň podle toho jak se k němu zachovala v létě. Petr Ton a Sparta se nerozešly v dobrém. Navíc tomu nepřispěla ani situace v novinách. Pražský klub se chvástal jak "87" jde jen o peníze. Nic z toho bohužel pravda nebyla. Sám Ton se vyjádřil stručně a jasně: nikdo s ním nejednal. Tímto krokem si rozhodně fanoušky nezískala. Naopak hodně jich ztratila, což bylo vidět v posledních utkáních. Na milovanou "Spartičku" chodí najednou 3-4 tisíce lidí v lepším případě. V lize mistrů jsou čísla ještě zanedbatelnější. Asi to nebude jen letními výlety českých chalupářů?! 

Při jednom z rozhovorů v deníku Sport se pan Petr Bříza, generální manažer a člen představenstva Sparty podivoval nad slabou diváckou podporou. Tak se nabízí otázka pane Břízo vyhazuje se největší legenda klubu zadními dveřmi, bez jakéhokoli slova. Odpovědět si můžete sám, při tom vašem "plakání."

Žádné komentáře:

Okomentovat