sobota 18. října 2014

Dlouhý výlet do Čeljabinsku skončil pro Slovan velice smolně

18.10. Traktor arena: 5700 diváků (kapacita 7500)

Slovan dnes odehrál utkání s mužstvem dalekého východu Ruska. Pro srovnání zápas začal ve 13 hodin našeho času, to už ale v Čeljabinsku bylo 17 hodin. Výhodou byl nenáročný program Slovanu tento týden, kdy odehrál zápas jen v úterý v Záhřebu. Poté měli 3 a půl dne na cestování, regeneraci a adaptaci. 

Na Slovan zde čekal soupeř ze středu tabulky východní konference. Na tripu po východu je ještě čekají 3 zápasy - pondělí Jugra, středa Nižněkamsk a v pátek nováček Lada Togliatti. Pak zamíří zpět letiště Bratislava a tam přivítají Sibir Novosibirsk, mimochodem také soupeře z východu konference.
Toť nejbližší program Belasích. A teď už k dnešnímu duelu.

Zápas začal dobře pro slovenský klub. Dali 1. branku, po vytvoření tlaku před Garnettem, brankářem Traktoru, se puku ujal Netík a přehodil Garnetta.

Jenže Slovan se dlouhodobě, od začátku sezóny, trápí v koncovce. Góly dá, ale neskutečně se na ně nadře. To se stalo osudným i dnes. Místo vedení 2:0. Čeljabinsk srovnal na 1:1, konkrétně český krajánek - Jan Bulis. Nutno říct, že branka to nebyla vůbec pohledná, obránci jí srazili za záda Januse, který nestačil reagovat. Na 2:1 zvyšoval Žiga Jeglič krásnou tečí střílejícího Fostera. Avšak to bylo ze strany Slovanu dnes všechno, alespoň z pohledu střelecké potence. 

V přesilovce Traktoru skóroval Glinkin a opět to bylo smolné. Vlastní gól obránce bratislavského klubu. Na ledě zrovna kontroloval letící puk do branky, český reprezentant znovuzkoušející štěstí v KHL, Martin Růžička. Na konečných 3:2 upravil ve 45.minutě zápasu Kokuyov a bylo rozhodnuto. Přes snažení Bratislavanů v powerplay, už gól nepadl a tak body zůstaly na východě Ruska. 

Slovan se tedy přesouvá na druhý zápas na svém "východním" tripu do Mansijsku, kde se utká s místní Jugrou. Kolik bodů Slovan vytěží ze čtyř zápasů na venkovních kluzištích? Budeme vědět tento pátek.


Žádné komentáře:

Okomentovat