sobota 18. října 2014

Slovan si poradil se sousedem v tabulce celkem jednoznačně - lotyšskou Rigou

1.10.2014

Dnes se utká Slovan Bratislava v domácí Slovnaft aréně s Dinamem Rigou. Zatímco Slovan figuruje po 10 zápasech sezony na 7. místě Dinamo Riga je po 11 na místě osmém. Díky postavení obou celků v tabulce můžeme očekávat hodně vyrovnaný duel. Navíc je to na poměry KHL derby. Slovan to má "blízko." Jen 1086 km.

Individuální statistiky jsou rovněž důležitá věc a tak zmíním Ladislava Nagyho, který je 4.nejlepší střelec KHL s 10 góly. Naopak ze strany soupeře "okupuje" český brankář Jakub Sedláček 3. pozici s procentuální úspěšností 94,2% a dokazuje tak, že se umí prosadit nejen v extralize, ale i KHL. Podle mého názoru se takto zapisuje i do podvědomí reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky.

První třetina byla ze strany Belasích jako z říše snů. Bratislavané spustili ofenzivní smršť, kterou načal slovinský objev z olympiády v Soči Žiga Jeglič. Dvěma góly přispěl k demolici soupeře Vondrka a jeden gól přidal Matt Murley po krásné kombinaci a střele do poloopuštěné brány.

Druhá třetina pokračuje v útočném duchu. každopádně si musejí dát hráči slovenského týmu pozor na lehkovážnost. Nesmí dát prostor Rize pro zlepšení, Času je dost. Lotyšský klub z hlavního města ale zlepšil obranu i ofenzivu a v druhé periodě snížil díky 16 střelám na Januse na 1:4. Dinamo bylo mnohem aktivnější a je s podivem, že vstřelilo jediný gól s hokejky Vidella.

Ve třetí třetině už Slovanisté potvrdili vydařený zápas a svého soka ,z lotyšské metropole, definitivně dorazili gólem Libora Hudáčka v 56. minutě duelu. Zápas ve třetí třetině "Belasí" kontrolovali a 3 body za vítězství zůstaly u nich doma. 


Žádné komentáře:

Okomentovat