čtvrtek 16. října 2014

Šlágr v KHL - Petrohrad vs. CSKA Moskva

Utkali se první a druhý tým z tabulky KHL. SKA Petrohrad, movitý klub s krásnou arénou a armádní celek - CSKA Moskva, tým se známou historií, v ruském hokeji naprosto jedinečnou.

Zápas načal gólem ruský útočník a bývalý velký ruský talent - Igor Grigorenko. Po krásném stříleném pasu Iljy Kovalčuka, zakončil akci právě Grigorenko. Hokej to byl v první třetině náramný, hra se přelévala, rychlé útoky, agresivní hokej a rychlý přechod obou týmů ze třetin.
V brance Petrohradu se objevil Ivannikov, ke znepokojení českých fanoušků a samotného Saši Saláka, který dnes zůstal bohužel jen na střídačce. Dále přišel první rozruch před brankou Ivannikova, ve kterém byl samozřejmě zúčastněn Alexander Radulov, pro mnohé fanoušky tzv. "známá firma." Následovala přesilovka CSKA, vyloučen byl český reprezentant a bývalý spoluhráč Jardy Jágra z Omsku, Roman Červenka. Moskvané se v ní, ale těžko prosazovali, díky skvěle připravené a silné obraně SKA Petrohrad.

No samozřejmě, nervy tekly a nejen Radulovovi, ale dokonce dalším hráčům, zápas byl jaksepatří vyhrocený, toho dokázalo lépe využít CSKA když si vytvořilo náskok 3:1 ve druhé třetině. Po gólech Radulova, který neskutečně sklapnul puk ze vzduchu, tak znemožnil Ivannikovovi reagovat, a poté už jen dorazil do prázdné branky. Na 3:1 potom upravil Denis Denisov, ruský reprezentační obránce, od modré napálil v přesilovce kotouč těsně nad lapačku Ivannikova.

Jenže ještě ve druhé třetině hráči carského města dokázali vyrovnat. O obě trefy se postaral s výtečnou formou hrající Kovalčuk. Poslední dobou jeho statistiky ukazují nejen 1.místo KHL bodování, ale i to, že se konečně naučil nahrávat. Má totiž na kontě mimo 16 gólů, také 14 přihrávek. Nutno podotknout, úctyhodná bilance z 18 odehraných duelů.

Vyrovnaný stav pomohl obrazu třetí třetiny, která se tak hrála opět ve vysokém tempu. Nevědět, že není říjen, myslel bych si, že obě mužstva hrají play off.

Zápas rozhodl vítězným gólem Panarin, též velká naděje ruského hokeje, najel si skvěle za obranu, přebruslil celou obranu "armádníků" a zakončil bezchybně nad lapačku bezmocného Galimova.


Konečný stav: 4:3, Petrohrad se tak ujal nadvlády nad celou KHL. S 51 body z celkově 54 možných vede tabulku, jak západní konference, tak i celé ligy.

Góly: Kovalčuk 2, Kutějkin, Panarin - Grigorenko, Radulov, Denisov

Žádné komentáře:

Okomentovat