pátek 7. listopadu 2014

Sparťanská radost

Sparťané se po včerejším vítězství vyhoupli na 1. místo tabulky skupiny I s 9 body. Po dvojí výhře v československém derby nad Slovanisty z Bratislavy se Spartě nejen navýšilo bodové konto, ale i skóre, které může v konečném důsledku rozhodovat. Situace ve skupině je totiž nesmírně vyrovnaná. Dva kluby s 9 body - Sparta a Neapol. Jeden 6-bodový celek YB Bern. Všichni mají momentálně odehrány 4 zápasy.

Tzn, že Spartě by mohlo stačit na postup ze skupiny jedno vítězství a ocitla by se v jarní části Evropské ligy, což by byla alespoň částečná záplata za nepostup do hlavní fáze Ligy mistrů, kterou by majitel Křetínský částečně uvítal a ocenil. Ostatně i fanoušci Sparty už začínají být frustrovaní a netrpěliví z neúspěchů na evropské scéně, kde je zatím několikanásobně převyšuje největší rival z Viktorie Plzeň. Proto se očekává od Sparty minimálně postup do jarní části Evropské ligy a ani tam není nereálné probojovat se do dalších kol. Ukázal to souboj s Chelsea z před dvou let, kdy Sparta trápila Londýňany ještě na Stamford bridge a dlouho to vypadalo, že by mohla přejít do osmifinále Evropské ligy. Načež se ukázala kvalita v koncovce a schopnost udeřit v pravou chvíli a duel Chelsea rozsekla na poslední chvíli. To je důvod věřit si a dávat si velké cíle. Z příkladu Plzně v evropských pohárech by si Sparta mohla vzít ponaučení. 

Odložme klubismus na české scéně, spojme síly a držme palce jedinému českému účastníkovi, který má slušně nakročeno k postupu do jarní části soutěže!

Žádné komentáře:

Okomentovat