úterý 1. dubna 2014

Liga Mistrů - čtvrtfinále

Máme před sebou už jen to nejlepší co může tato soutěž nabídnout. Posledních osm týmů evropy se popere o triumf evropského mistra. Teď už neexistuje favorit nebo outsider, teď bývá osm týmů a vyhrát nejcennější trofej může každý.

První zápas se odehraje dnes od 20:45 na Old Trafford mezi domácími Manchester United a hostem z Bayernu Mnichov. Němci jsou jasnými favority na titul a taky obhájci z minulého ročníku. Takže i když není jasné kdo titul mistra Evropy vyhraje Bayern je klub, který dnes patří k tomu nejlepšímu co evropské kluby nabízejí. Jejich výhodami jsou obrovská fanouškovská základna, velké finanční prostředky, enormní konkurence na každém postu a hlavně trenérský majstrštyk Josep Guardiola. Zápas bude vysílat Prima COOL od 20:15. Kdežto ManU se nyní nachází po odchodu Alexe Fergusona v meziobdobí, kdy tým rozhodně nepatří mezi nejlepší jak v Anglii tak v Evropě a tak je postup do čtvrtfinále Ligy mistrů úspěchem a spíš shodou příznivých okolností.

Druhým dnešním soubojem bude na Nou Campu FC Barcelona a Atletico Madrid, které je tak trochu překvapením letošní sezony ale vzhledem Thibautovi Courtouisovi v bráně a Diegu Costovi v útoku se dostalo tam kde teď nyní je. Zato Katalánci jsou ve velké formě, kterou stvrdili postupem nad Manchesterem City v Osmifinále LM. Lionel Messi zase ukazuje proč je považován za ikonu dnešního fotbalu, po menších patáliích a spekulacích, ukázal, že je stále nejlepší na světě. 

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pinto - Alves, Mascherano, Pique, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Sánchez, Messi, Neymar

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Luis - Koke, Gabi, Suarez, Turan - Costa, Villa

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Smalling, Jones, Vidić, Büttner - Carrick, Fellaini - Welbeck, Kagawa, Valencia - Rooney


Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Javi Martínez, Alaba - Kroos, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Mandžukić

Žádné komentáře:

Okomentovat