čtvrtek 24. dubna 2014

Tampa po skvělé základní části, končí v play off v osmifinále

Tampa Bay, klub, sídlící na Floridě, to má někdy s přilákáním fanoušků těžké. Jenže v letošní sezoně měli její fanoušci o důvod víc, proč se vydat na stadion. Tampa Bay v základní části zářila a to i poté kdy se zranil Stamkos, který nakonec chyběl asi dva měsíce. Stamkose nahradil v první pětce Ondřej Palát, Čech, který se prosadil v NHL teprve v letošním ročníku. Spolu s dalším nováčkem Tylerem Johnsonem vytvořili duo, které se skvěle doplňovalo. Oba jsou mimochodem nominovaní na Calder trophy, což je trofej, která je předávaná za nejlepšího nováčka v ročníku. V Tampě teď mají žně. Mladých se tlačí do základní sestavy víc. Hedman je oporou obrany, Gudas řízným zadákem, Killorn a Kučerov jsou šikovní mladíci schopni vstřelit gól. Všechny tyhle mladíky mají za úkol vyučovat Callahan, Fillpula, Malone, Carle a Salo.

V Tampě ví jak na to, angažovali vynikajícího trenéra Coopera, pod kterým hraje Tampa rychlý, agresivní hokej plný hezkých akcí a napadání. Už konec minulé sezony napověděl, že se klub z Jižní Floridy vydal správným směrem. 

Play off už, ale nebylo doménou tohoto týmu. "Blesky" neměli šanci proti zkušenějším, vyzrálejším a hlavně play off ostříleným týmem jakým byli Montreal Canadiens z kanadsko - francouzské metropole. Prohráli 4:0 na zápasy, které nadruhou stranu nebyly až tak jednoznačné. Tento klub možná nevyhraje Stanley cup hned v prvních pár letech úspěšného přebudování, ale potenciál vyhrát ho za 3- 5 let je tam veliký. Proto se v příštích letech můžeme těšit na kousky Stamkose, Johnsona a hlavně taky našeho Paláta, který se rozjel ve stylu, jakým se nerozjel v první sezoně ani velmi populární Jágr.

Žádné komentáře:

Okomentovat