sobota 12. dubna 2014

Derby pražských "S"

Dnešek byl svátečním dnem pro všechny fotbalové fanoušky. Konalo se 281. pražské derby Sparta - Slavia. Utkání, kterému dohlíželo na 600 policistů, se dohrálo, ano je to úspěch, protože FAČR se snaží zavést novou fotbalovou kulturu. Tzn. bez nadávek, urážení, pyrotechniky a fanoušků výtržníků. Snaží se tak vyhnout problémovým fandům.

Před zápasem se v médiích nejčastěji objevoval Necid a jeho "neforma" a pak to, jak budou reagovat rozhodčí, při případném špatném chování fanoušků. |Nechyběli tipy expertů, bývalých hráčů. Nikdo nevěřil Slavii. Sázkové kanceláře vypsaly kurz 1,38 na výhru Sparty. 2. nejnižší kurz v historii a to i proto, že oba kluby dělí v tabulce propastných 38 bodů. Zatímco Slavia bojuje o holé přežití v lize, Sparta se chystá na Ligu mistrů a titul po čtyřech letech.

3:0 zvítězila Sparta a nutno dodat, že naprosto zaslouženě. O góly se postarali Lafata, Hušbauer a Dočkal. Slávisté se měli problém dostat za půlicí čáru a když se tam dostali byla to buď střela vedle nebo Vaclík v pohodě kryl. Sparta utkání dominovala a ukazovala proč momentálně vévodí Gambrinus lize. Převaha v držení míče, kombinace a odvaha jít za gólem. Slavia opět nevstřelila branku a to podruhé v řadě. Na jaře potom skórovala jen 7 krát. Trochu málo, aby to stačilo na záchranu. Takže než se český fotbal vzpamatuje mohl by přijít o dva tradiční kluby v lize - Baník Ostrava a Slavia Praha.

Žádné komentáře:

Okomentovat