pátek 28. března 2014

Jágrovo Devils, proč nepostoupí?

V dnešním příspěvku se zaměříme na Ďábly z New Jersey Devils a poodhalíme proč mají potíže se dostat do letošního play off.

Analýza posty
Brankáři: Martin Brodeur už "kroutí " svojí 20. sezonu v NHL a stále má chuť pokračovat a chytá na té nejvyšší úrovni. Nicméně letos je to pro něj sezona, kdy už není týmovou jedničkou. Pravidelně se totiž střídá s Corym Schneiderem, který se už pomalu připravuje až ho nahradí úplně. I když je oficiální jedničkou Cory Schneider statisticky je na tom lépe Brodeur. Má o tři výhry víc než jeho kolega. V druhé nejsledovanější statistice ale vládne Cory Schneider před Brodeurem 91,4% ku 90,3%. Ano, čísla to nejsou nijak oslnivá, říká se, že 90% je hranice kdy gólman chytá dobře. Tu sice devilští splňují, jenže jen s "odřenýma ušima". Přesto si myslím, že v brance Devils slabinu nemají. Oba brankáři jsou spolehliví a dostatečně zkušení, aby dokázali být oporou.

Obránci: Jasnou oporou v obraně je pak Marek Židlický, i když někdy moc vyráží do ofenzivy, trenér Peter De Boer na něj opakovaně sází při přesilovkách i oslabeních. Bryce Salvador jde svým spoluhráčům příkladem jakožto jejich kapitán. Andy Greene je spolehlivý zadák, který zastane jak defenzivu tak ofenzivu. Eric Gelinas s Johnem Merillem jsou budoucností Devils. Nicméně všichni zadáci jsou letos v minusuvych bodech účasti na ledě a to není dobrá vizitka. Tady bych to viděl na mírné zklamání sezony. 

Útočníci: Hokejovou legendou je Jaromír Jágr a tak není pochyb, že je nejlepším forvardem Devils i přes jeho věk nasbíral zatím úctyhodných 60 bodů. Svědčí mu, když na něj tým spoléhá. Velkou tradiční oporou je Patrik Eliáš. S Henriqovými výkony a body může být vedení spokojeno. Jenže pak mají v Devils obrovskou díru. Po odchodu Kovalčuka a Pariseho nemá New Jersey útočníka, který by byl schopný bodovat. Od Zajaca se čeká při jeho roli opravdu víc než 39 bodů. Od Damiena Brunnera si Devils taky slibovali více než 22 bodů, když přicházel. Je to zklamání a zároveň rozčarování když nikdo kromě Jágra a Henriquea nedokázal vstřelit alespoň 20 gólů. Většinou když se podíváte na týmy na špici tabulky, mají těch 20 gólových střelců třeba až šest, a proto bych viděl jednoznačnou slabinu Devils v útoku. Útok je post, kde NJD potřebují definitivně posílit, jestli chtějí v budoucnu pomýšlet na play off.


Vysvědčení: Brankáři - 3, Obránci - 4 , útočníci - 4

Žádné komentáře:

Okomentovat