úterý 11. března 2014

Souboj fotbalových titánů

Psala se neděle 9.3. a ve 20 hodin měl výkop momentálně největší fotbalový šlágr české Gambrinus ligy. Šlágr, který v posledních letech přebíjí i derby pražských es a to proto, že se hraje většinou o titul.

Sparta měla výhodu domácího prosředí a taky výhodu 5 bodů náskoku na plzeňského rivala. Zápas se opět objevoval v tisku celý týden. Experti přisuzovali roli favorita Spartě, pro tu hovoří neporazitelnost v lize od začátku ligy. Od té doby jen třikrát remizovala a proto má na kontě skvostných 51 bodů po 19. kolech. Pro Plzeň naopak mluvilo vyřazení ukrajinského obra Šachtaru Doněck v předosmifinále Evropské ligy.

 Dále byl hodně skloňovaný souboj obou špílmachrů - Matějovského a Horvátha. Lepší taktika a připravenost ukázala, že sparťanský playmaker vyšel z tohoto souboje ve všech faktorech lépe. Tvořil hru, dobře bránil, získával míče. Horváth trpěl vysokým presinkem hry Sparty a hlavně dobrou atletickou vybaveností Sparťanů. Hodně se hovořilo o faulech Hořavy, jestli byla žlutá oprávněná či nikoliv. Podle mého názoru si Plzeň po takovém ubohém výkonu ani nemá právo stěžovat na rozhodčí a co hlavně ty karty byly všechny oprávněné jak už potvrdila vedoucí komise rozhodčích Dagmar Damková.

Naopak pozitivní zprávou bylo že Letná byla naplněná a skoro vyprodaná a za kulisu, kterou fanoušci vytvořili by se nemuseli stydět ani v Bundeslize. Jedinou výtkou mohlo být jejich neustálé pyrotechnické choutky.

Výkony, které zaslouží velké uznání předvedly Costa, Vácha, v podstatě celý tým hrál velice kompaktně a držel míč dlouho na kopačkách a tak nedovolil soupeři nic nebezpečného. Je potřeba říct, že Plzeň byla výsledkem hodně frustrovaná a proto médii proběhly výmluvy a nářky na rozhodčího apod. Jediný útočník Plzně Tecl uznal, že soupeř byl lepší a agresivnější. Posledním slovem bych řekl, že Sparta na Letné předvedla vůbec jeden z nejlepších výkonů sezony a zaslouženě brala 3 body a velice se přiblížila titulu. Záleží jen na ní, má vše ve vlastních rukou.

Žádné komentáře:

Okomentovat