sobota 22. března 2014

Play off

A je tu play off, hodně očekávané každoroční bitvy, které nabízejí hokejovému labužníkovi, ty pravé hody. Nový ročník přinesl i změny v extraligovém programu. Série se hrají všechny v jeden den, místo minulého modelu, kdy jsme si užívali hokej v televizi každý den. 
V této sezoně na sebe narazily tyto týmy - vítěz základní části Sparta Praha přivítal v pražské Tipsport aréně Vítkovice Steel. První utkání zvládl, ale bylo to velké drama a Vítkovice ukázaly, že je neradno je podceňovat. Moravský celek to letos na pražany umí. zaskočil je už dvakrát v základní části. V sérii vede Sparta 2:1 po dnešním opět těžce vydřeným vítězstvím.
Druhá série určila souboj Třineckých Ocelářů a postupivších Pardubic z předkola play off. Série nabízí souboj ostrostřelců Martina Růžičky a Petra Sýkory, který si na play off připravil výtečnou střeleckou formu.
Zatímco v prvním zápase Pardubice rozjeté z předkola dokázaly překvapit favorita z Třince. Ve druhém utkání už Třinec druhou porážku na domácím ledě nedopustil a díky využitým přesilovým hrám zvítězil. Dnes se hraje třetí zápas a je to vyrovnaný boj, kde brankáři a obrany hrají prim. Série zatím 1:1. 
Tolik o jarních bojích o Masarykův pohár a příště se těšte na shrnutí dalších dvou sérií.

Žádné komentáře:

Okomentovat