neděle 16. března 2014

Pens vs.Flyers

Sobotní večer patřil hokejové NHL a v ní se utkaly dva odvěcí rivalové tzv. Big Street Bullies a Pens. Philadelphia a Pittsburgh. Pittsburgh v tomto utkání postrádal hlavně parťáky svých největších hvězd. Crosbymu chyběl Kunitz, (nepočítaje Dupuis, který už mu chybí dlouhodobě) a Malkinovi Neal, který má otřes mozku a zatím se neví jak dlouho bude Pittsburghu chybět. Takže první dvě útočné formace vypadaly takto: Pyatt - Crosby - Stempniak, Jokinen - Malkin - Megna.
Branky hájili "jedničky" obou týmů: Tučňák Fleury a Letec Mason. 
Ukázkou rivality obou týmů byly hned první minuty zápasu. Rozmíška u branky a přesilovka pro Philadelphii. V ní ukázala svou obrovskou sílu 1. speciální formace domácích - padl gól po trase Macdonald (přichozívší nedávno z New Yorku Islanders) - Giroux a zakončující Hartnell do horní poloviny branky. Nebyla to jediná přesilovka v 1. třetině zápas pokračoval v trendu nabízení výhody 1 muže na ledě soupeři. V jedné se ukázal Crosby který poslal puk před branku, kde jí hráč Pittsburghu tečoval, ale Mason bez chyby.
 Ve druhé třetině byla stále vidět 1. formace domácích, v jednu chvíli se ocitlo duo Voráček - Giroux dva na nulu, ale skvělého Fleuryho nepřekonali ani svou kombinací. Poté už ale přišel gól Matta Reada, který využil nepozornosti v obraně a v oslabení skóroval po svém nahození, Couturier objel branku a tam našel svého kolegu z útoku a dílo bylo dokonáno, 2:0. Pittsburgh se stále v zápase nepoučil a nechával chodit Philadelphii do brejků a v tomto zápase vůbec nedostál svých statistik - 1. ve využívání přesilovek a 1. v bránění oslabení. Docela rarita v NHL vést obě statistiky. ve 36. min. přišel trest třetí Lecavalier ujíždí v protiútoku a nedává Fleurymu šanci. Pittsburgh působí neškodně, je bez energie a chybí mu bojovnost, chuť a samozřejmě také sehranost, díky absencím. Když na konci třetiny inkasuje čtvrtý gól, je to poslední hřebíček do rakve a navíc velké potěšení pro fanoušky domácích, protože to byl lahůdkový gól, puk si vyměnili čtyři hráči a Fleury byl bezmocný. 3.třetina už se tak dohrávala jen z povinnosti a zázrak se nekonal. Oba soupeři se střetnou i dnes v tzv. zápase back to back.

Žádné komentáře:

Okomentovat