čtvrtek 13. března 2014

Osmifinále Ligy mistrů

V úterý 11.3. byl v naší televizi k vidění jen duel Bayern Mnichov a Arsenal Londýn a to na Prima Cool. Podle mě ne stanice, která bere fotbal neprofesionálně, ale k tomu se vrátíme někdy později. Zvučná jména obou týmů vypovídala o hezkém fotbalu a když k tomu připočteme jednoho fanouška Arsenalu, který zápas sledoval se mnou, tak to byl jistý důvod, proč se vydat do hospody na fotbal.

Bayern Mnichov první zápas v Anglii vyhrál 2:0, ano poněkud překvapivě. Jenže Arsenal má už dlouhá léta smůlu na los osmifinále, kdy dostane vždy jednoho z favoritů LM. Nicméně do odvety ho čekala pěkná šichta, jestli si chtěl udržet šanci na postup, musel vyhrát o dva góly s počtem minimálně tří vstřelených branek. Jak samy uvážíte, to se na Bayernu dělá poměrně těžko. Bayern vede domácí ligu o 20 bodů a v Bundeslize nemá momentálně prakticky konkurenci, ani zdatná Borussia Dortmund už mu nestačí.

Wenger nasadil do zápasu docela překvapivě Mikela Artetu místo Tomáše Rosického a to s odůdvodněním, že Arteta je defenzivní štít, který bude v tomto zápase víc potřeba než spolupráce dvou kreativních borců Özila a Rosického. Jak se ukázalo později byl to nejspíš chybný krok, který vedl k příliš defenzivní hře Arsenalu. První půle totiž ukázala, že Bayern se už rychle sžil s myšlenkami Josepa Guardioly a jeho praktikovaný vysoký presink po ztrátě balónu a krátké přihrávky s účelem nepůjčit míč soupeři, dělaly Arsenalu velké problémy. abychom Arsenalu jen nekřivdili, jeho marodka, jak už je v posledních letech zvykem, byla zase obrovská. Do utkání nemohli nastoupit Wilshere, Ramsey, Gibbs, Monreal, Walcott, Källström a Diaby. Na levém okraji obrany navíc musel nastoupit Thomas Vermaelen.

V zápase častý obrázek- Bayern drží míč a pinká si ho sem tam a Arsenal stojí ve staženém bloku. Až Schweinsteiger probudil diváky v mnichovské Allianz areně a spolu s ním si mohli zakřičet gól. Jenže poté se podařilo Arsenalu nemožné, dostat se do brejkové situace, Podolski v souboji přistrčil Lahma, píšťalka rozhodčího zůstala němá a Podolski k překvapení všech pokračoval v akci a nemilosrdné propálil z úhlu Neuera do šibenice. Z tribun se ozýval pískot, trochu na faul, trochu možná na Podolskiho, protože je Němec. Po tomto gólu byli hráči Arsenalu jako polití živou vodou, nicméně vstřelit dvě branky, které by zaručovali postup, se jim nepodařilo. Tak skončil duel 1:1 a Bayern spolu s domácím červeným peklem slavil postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat