úterý 7. srpna 2018

4. předkolo LM? Není to utopie, ale....

Slavia dnes vkročí do 3. předkola Ligy mistrů. Žádná Karviná, Opava nebo Olomouc, těžká váha - Dynamo Kyjev. Pravidelný účastník těchto předkol, ale i základní skupiny "milionářské soutěže." Sešívání se pokoušeli o dobytí základních skupin LM už minulý rok, tehdy ztroskotali na kyperském velkoklubu APOEL Nikósie. Letos to chtějí odčinit, pobavit diváky útočnou hrou, potvrdit formu z domácí soutěže a nasypat Dynamu pár branek, aby si udělali dobrou výchozí pozici do odvety. Základní skupiny Champions League si Pražané zahráli naposledy před jedenácti lety. Teď je čekají dvě předkola, přes které je nutno přejít, aby mohli slavit přítomnost mezi "smetánkou."

Jindřich Trpišovský hlásá, že neustoupí ze své filozofie, a i nyní bude hnát své svěřence do útoku, i když stojí před ukrajinským kolosem. Slávisté sice nemají výhodu prvního zápasu venku, avšak mohou si nahrát dobrý výsledek do odvety. Lodivod domácích zřejmě nasadí svoji osvědčenou sestavu z ligy. Největší otázkou je asi hrot. Nastoupí rychlonožka Tecl, nebo kladivo Škoda?

Ukrajinský velkoklub je sice brán ve své domácí soutěži jako číslo 2, avšak v posledních dvou zápasech číslo jedna, tedy Šachťar Doněck, porazil dvakrát v řadě. V superpoháru a v lize. Navíc dvakrát 1:0, což ukazuje na dobrou taktickou připravenost. Slávisty tedy čeká velmi těžký soupeř, který nebude chtít dát kůži lacino. Domácí dnes požene velká návštěva, o zápas je logicky velký zájem. Uvidí diváci v Edenu výhru sešívaných nebo předvede Dynamo další ze svých takticky vyspělých mačů a poveze si do odvety lepší výsledek? Sledujte dnes od 19:30.

Žádné komentáře:

Okomentovat