pondělí 30. července 2018

2. kolo Fortuna : ligy

FK MLADÁ BOLESLAV - SK SIGMA OLOMOUC   0:4


Kdo přišel s očekáváním ofenzivní a hlavně vyrovnané partie, byl na konci buď příjemně překvapen a nebo velice rozladěn. Na mysli mám příznivce obou klubů, nestranný fanoušek shlédl zajímavou partii.

Jako první šli do útoku hosté, avšak byli zbržděni, Ladra neprošel přes početnou defenzívu. Už tato akce ukázala, že Sigma bude v obraně  v tomto střetnutí silná. O chvíli později ohrozil Buchtu Konaté, jeho rána letěla hodně mimo. Konaté byl vůbec v utkání velmi agilní. nabízel se, chodil jeden na jednoho, brázdil kraje a pak centroval, vždy ale něco chybělo. Největší šanci domácích Buchta reflexivně vytáhl. Domácí už šli pomalu slavit, Buchta byl proti. První branku měl na svědomí do základní sestavy po zranění vracející se Jakub Plšek, hrál celý zápas výborně, byl cítit a hosté byli moc rádi za jeho návrat. V osmé minutě napřáhl a nádhernou ránou do šibenice překonal Kamenára. Po jeho gólu hosté chytili apetit a zápas ovládali. Ke vší smůle domácích se zranil dispečer přihrávek, kapitán a strůjce hry plus bych dodal legenda boleslavských -
Marek Matějovský, to se psala 20. minuta. Místo něj šel mladý Kateřiňák. Velmi zajímavou standardku nabídli Hanáci domácím. Buchta šel boxovat míč. ale nevšiml si, že už je mimo vápno. Boleslavští však šancí pohrdli a bránu těsně přestřelili tak, že Buchta neměl práci. Za chvíli orazítkoval Houska břevno a následně bylo  ještě nebezpečí před Kamenárem. Ten ale tasil zákrok jako rytíř meč a bylo po akci.

Ve druhé půli se Konaté nadále bil, patřil k nejaktivnějším, nejsnaživějším a naběhal toho opravdu mnoho. V 56. minutě se Fabián pokusil překvapit brankáře Buchtu střelou po zemi na protější tyč, těsně minul. Konaté nepatří zrovna mezi kanonýry a to potvrdil i proti Buchtovi, velkou šanci spálil a ukázal, že je neefektivní, avšak platným hráčem určitě je. . V 69. minutě zvýšil na 2:0 Nešpor a hned o čtyři minuty později se zjevil rychlým náběhem Sladký ve vápně soupeře, a ten ho nepokryl, Sladký skóroval. Nezabránil mu ani Kamenár. Zkázu hráčů z automobilového města dokonal Houska, pro nějž to byla druhá branka v utkání. Sigma tedy potěšila své fanoušky a navíc odčinila vysokou domácí prohru se Slavií 0:3 tak, že se dostala ve skóre dokonce do plusu. Aktuálně tedy 4:3, pozitivní skóre.

Žádné komentáře:

Okomentovat