středa 16. srpna 2023

FC Kodaň, jak těžký je to soupeř?

 

Po prvním duelu 3. předkola Ligy mistrů v Kodani, kde Sparta zaznamenala bezbrankovou remízu, jí čeká odvetný duel na domácím hřišti již zítra od 19 hodin. Pražané měli v Dánsku velké problémy se soupeřem, přesto dokázali uhrát velmi nadějný výsledek do odvety.

První mač ukázal, že dánský celek má velmi dobře zvládnutou ofenzivní stránku hry. Ať už postupný útok či smrtící brejky. Je schopen udeřit jakkoliv. Zejména střední záložník Falk je velmi nápaditý. V brance číhá polský gólman Kamil Grabara, jenž je tak dobrý, že je o něj zájem v zahraničí, na známých adresách. Je v ideálním věku, je mu 24 let.

V defenzívě je trochu slabina, ve stoperské dvojici hraje například slovenský reprezentant Denis Vavro, který však obdržel po prvním utkání v Deníku Sport celkovou známku výkonu 3. Na škále od 1 do 10, přičemž 1 je nejhorší. Takže žádná sláva, a tudy vede cesta.

Sparťané by se měli snažit o přetěžování obrany protivníka. Zkoušet procházet středem i po stranách a vypouštět nebezpečně centry do vápna a tam vytvořit, co největší tlak na branku. Dobře se to říká, nicméně když překonají silnou zálohu, která má dopředu šmrnc, ale dozadu je zranitelná, může to být k užitku.

Útok je pak také vynikající, je to pochopitelné, Kodaň není na scéně Ligy mistrů nováčkem, funguje tu už několik let a to skoro každoročně, přičemž se minulý rok rvala ve skupině slavné soutěže s Manchesterem City, FC Sevillou a Borussií Dortmund, přesto dokázala nasbírat pěkné tři body za tři remízy, prohrála s mnohem zvučnějšími soupeři jen třikrát. Úctyhodné.

Zato Sparta je ve formě, v lize se jí daří. Neztratila v novém ročníku ještě ani bod. Dvakrát dala dokonce 5 branek. V Jablonci a doma proti Pardubicím. Liga vás však neprověří tolik jako Liga mistrů.

No, a tento sok nyní čeká Spartu. Proto buďme méně nároční, važme si dobrého výsledku a pamatujte Sparta opravdu nemá slabého soupeře.

Žádné komentáře:

Okomentovat