pátek 15. června 2018

MS ve fotbale hostí Rusko - favorité a bezpečnost

Největší sportovní svátek na světě. Dokonce větší než olympijské hry. Setkání 32 nejlepších týmů světa, setkání všech kultur na jednom místě. Evropané, Asiaté, Američané Jižní i Severní, Afričané;ti všichni se objeví na území Ruska. Šampionát se odehraje na 12 stadionech v 11 městech. Favoritů je několik, někdo tipuje jako vítěze Brazílii. Je pravda, že má asi nejlepší tým za poslední dobu. Hráči hrají prim v největších klubech světa. Navíc je táhne fenomenální Neymar. Brankář, který často býval u Kanárků slabinou, je nyní silnou stránkou. Jak Alisson tak Ederson patří mezi brankářskou špičku. Záloha je napěchovaná superhráči. Casemiro, Coutinho, Fernandinho, Paulinho a nebo Willian. Neskutečná síla. Obrana je na tom podobně. Marcelo, Marquinhos, Thiago Silva atd., šlo by pokračovat. Útok je silnější než na minulém MS, kde byl považován za velkou slabinu. Nyní zde nastupují Jesus, Douglas Costa, Firmino a Taison s Neymarem. To je nezastavitelná mašina. Druhými největšími favority jsou Němci. Jejich síla je v disciplíně, organizaci, avšak také v individualitách. Hvězdy Kroos, Müller, Khedira, Özil, brankář Neuer to je jádro, které působí v reprezentaci dlouhodobě a všechno to jsou obrovské opory. Dále přidejte mladé talenty Werner, Hector, Kimmich, Rüdiger, Draxler, Brandt, Goretzka a Gündogan a vyjde vám zdravá směs zkušenosti a talentovaného mládí.

Dále se mluví již tradičně o Argentincích v čele s Messim, či o Mistrech Evropy z Portugalska, které vede Cristiano Ronaldo. Navíc tu jsou ještě Španělé, Angličané toužící a lačnící po velkém úspěchu, který ne a ne přijít. Nebo Belgie, to je jednoznačně černý kůň turnaje, avšak tím je už na třetím turnaji, hovoří se, že nehrají jako tým, nejsou soudržní, hvězdy z Premier League mají své manýry. Přitom když se podíváte, jedno jméno vedle druhého je pojem. Největšími jsou asi Lukaku, De Bruyne, Eden Hazard, Kompany a Vertonghen, branku hájí gólman z Chelsea Thibaut Courtois.

Celá událost bude samozřejmě obrovsky hlídaná. Rusové si udělali nepřátele z Islamistů, když vstoupili do války v Sýrii na straně Bašara Assáda. Ti jim teď vyhrožují napadením. Rusové nenechávají nic náhodě a ostudu nechtějí připustit, hlídky budou všude, rámy též. Celé bezpečnosti pomůže policie, armáda, ale i rozvědka. Místa budou obklopena kamerami. Rusové celou událost berou jako příležitost ukázat světu, že dokáží zorganizovat velkou událost bez jakékoli chybky. Těšte se, měsíční skvělá podívaná začíná!

Žádné komentáře:

Okomentovat