pondělí 14. srpna 2017

Slibný začátek nováčků

Máme za sebou první dvě kola HET ligy a tak je načase začít hodnotit. Příjemným překvapením jsou určitě nováčci. Nikdo nečekal, že tyto kluby vtrhnou do ligy jako buldozér. U Sigmy je to dáno kádrem, který je dlouho pospolu. Hráči vědí kam si naběhnout, vědí co očekávat od svých spoluhráčů, mají vžité automatismy a hlavně mají ve svém středu šikovné hráče. Zahradníček, Plšek, Falta a Houska jsou kreativní záložníci, kteří umí zakončit, ale i poslat například dlouhý centr. Na hrotu je zase velmi šikovný forvard Tomáš Chorý, který minulou sezónu vstřelil 16 branek. To už musí být pan kanonýr. 

Baník Ostrava hraje týmově a za ním stojí hrdí příznivci. Pověstní baníkovští fanoušci novou sezónu v nejvyšší soutěži určitě netrpělivě očekávali. Hráči bojují, jsou rychlí, umí utéct soupeři, vůbec kádr do sebe tak nějak zapadá. Navíc funguje faktor Milan Baroš. Legenda reprezentace i klubu se vrátila do rodného města. Hráči se od něj učí, on jim jde příkladem, chemie mužstva funguje. Baník nejdříve přejel Brno na jejím trávníku 3:1. Ve druhém kole uhrál dobrý bod za bezbrankovou remízu s obhájcem titulu z Edenu. Baník se sice většinu času bránil, ale jinak předvedl sympatický výkon, když vezmeme v potaz, že hrál s mistrem. 

Sigma venku přehrála klub z města aut = Mladou Boleslav 2:1. Dvě branky zařídil talentovaný Šimon Falta. Ve druhém kole pak zvítězila nad dalším silným protivníkem – Slovanem Liberec. Sigma v zápase dominovala, předváděla pěkný moderní fotbal. Silný střed, dobré náběhy, přesné přihrávky a to stačilo ke třem bodům. Sigmě tak návrat do nejvyšší ligy chutná náramně dobře. Baníku taktéž.

Žádné komentáře:

Okomentovat