čtvrtek 19. května 2016

Postup do semifinále? V cestě stojí USA

Dnes od 15:15 začíná duel pravdy. Čtvrtfinálové střetnutí, které rozhodne o tom, zda-li byl šampionát úspěšný. Vzhledem k posledním dvěma 4. místům z let 2014 a 2015, by naši chtěli a brali medaili. Fanoušci a diváci jsou opět nároční, ale všichni věří a drží palce. Amerika bude těžký soupeř. Ačkoliv skončil až na 4. místě skupiny B, tak není radno ho podceňovat. Mladí, draví, hbití a houževnatí. Čeká se zámořský styl hokeje. Tedy přímočarost a velká četnost soubojů. Zároveň by se měli obránci připravit na "čištění" před brankou. Hráči USA jsou známí tím, že hodné doráží puky a hrají důrazně v těchto prostorech. 

Náš tým vyhrál skupinu A s 18 získanými body. Podlehl jen Dánsku a to ještě po nájezdech. 1. místo ve skupině z něj však dělá favorita dnešního duelu. To znamená i větší tlak vytvořený na českou reprezentaci. Pokud ale předvede výkon, jaký ukázal proti Rusku nebo Švédsku, nemá se čeho bát. 

Otázka je, kdo obsadí místo v brance. Furch nebo Francouz? Oba podávají na MS výborné výkony. Brankář Omsku (Furch) vychytal dokonce dvě čistá konta. Jejich podporu budeme potřebovat i ve vyřazovacích bojích. Pro Vůjtka jsou to příjemné starosti.

Minulý rok na MS v Praze nám Američané sebrali bronzovou medaili v boji o 3. místo. Takže máme co oplácet. Ukáže česká reprezentace kvalitní výkon a postoupí potřetí za sebou do semifinále? Uvidíme dnes odpoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat