pondělí 23. června 2014

Deník z Brazílie

V Brazílii je nyní rušno a veselo. Jihoamerické týmy poráží ty evropské a proto je Brazílie plná slavících fanoušků jižní Ameriky. Po téměř dvou odehraných kolech víme, že dál už se nepodívá kolébka fotbalu Anglie, pro níž je to tragédie. Kamerun, což ale všichni očekávali. Španělsko, obhájci posledního titulu a dvojnásobní šampioni posledních dvou ME. Austrálie, mladý tým, který doplatil na těžkou skupinu. Bosna a Hercegovina, které nedovolil dále jít rozhodčí upřeným gólem Džeka. Naopak jistotu postupu do osmifinále už mají Nizozemsko, Chile, Kolumbie, Argentina, Kostarika, Francie a Belgie.
Obecně víc jsem čekal od evropských týmů, hlavně od Belgie, Portugalska, Španělska, Anglie a Itálie. Pak mám týmy od kterých jsem čekal, že překvapí a to např. Bosna, jenže ta měla smůlu na první zápas, který se pro ni vyvinul špatně od samého začátku vlastním gólem. Proti Nigérii už nedokázali bodovati díky upřené penaltě.
Obecně se ukazuje, že gólová technologie byl krok kupředu. Již byly uznány dva góly a to máme za sebou necelá dvě kola skupin turnaje. Na drugou stranu se ukázaly další nešvary, ke ktrým se FIFA staví velmi zdrženlivě. Zavést videorozhodčího na posuzování ofsajdu při gólových situací a poté na pískání rukou ve vápně. Nejsou to problémy malicherné, rozhodčí spoustu momentů vyřešily chybně a kdyby měli k dispozici technologii, určitě by se to nestalo. Jenže fotbal se zrychluje a rozhodčí na tak velkém hřišti nedokáže postřehnout vše, co se odehrává. Ani lidké oko zkrátka není na takové věci uzpůsobené.
 
Nyní nás čeká třetí kolo skupin, kde bude zajímavé sledovat, jak to dopadne a kdo z oněch týmů postoupí do play off tedy osmifinále. Mým favoritem na celkové vítězství je Německo.

Žádné komentáře:

Okomentovat