pondělí 16. června 2014

Novinky ze šampionátu v Brazílii

Šampionát nám začal a s ním i fotbalové hody, na které se každý fanoušek těší a jak vyjádřil city fanouška Míra Bosák: Jupí.
První zápasy ukázaly, že je to šampionát gólově nadprůměrný. V prvních 8 zápasech padlo 28 gólů. To je začátek, o kterém se nám nesnilo. Chudé mistrovství v JARU vystřídala "gólová" Brazílie.Ještě žádný zápas neskončil 0:0.
Udála se nám také některá překvapení, např. Kostarika hrála skvělý fotbal a dokázala porazit posledního semifinalistu z Uruguaye. Bezesporu největším překvapením turnaje je totální rzoložení španělské tiky - taky. Nizozemci totiž před třemi měsíci měnily rozestavení, za které byl lodivod Oranjes Van Gaal kritizován. Nicméně přineslo pověstné ovoce. Druhý poločas byl naprostým festivalem "tulipánů."
Další zajímavostí je, že Pyrenejský poloostrov inkasoval 9 gólů ze 2 zápasů. Španělé 5 a Portuglaci zatím 4, jelikož tento článek píši 6 min. před koncem zápasu Německa s Portugalskem.
Mezi ty kvalitativně horší utkání zatím patřily Švýcarsko - Ekvádor a Pobřeží Slonoviny - Japonsko. Jenže i v těchto utkáních padly góly.
Sám jsem byl zvědavý jak se popasuje Itálie a Anglie s náročným klimatem v Manausu a oba týmy mě jen utvrdily, že byly ovlivněny podmínkami opravdu hodně. Byl to jeden z nejpomalejších zápasů MS. 90% vlhkost a ukrutné horko vzaly za své.

Žádné komentáře:

Okomentovat