neděle 29. června 2014

Kolumbie, může vyhrát?!

Ano, když se podíváme na jejich statistiky, hovoří jasně. Ve skupině neztratili bod, vyhráli jí s jistotou a se skóre 9:2. James Rodriguez je nejlepší střelec šampionátu s 5 góly po včerejšku, záložník Monaka je nejen tvořivý a šikovný s fotbalem, nýbrž do toho přidává nadstavbu v podobě krásných gólů. Kdo si myslel, že bez Falcaa, nejlepšího střelce Kolumbie to nepůjde, ten se jednoduše mýlil. Kolumbie má mnoho dalších kvalitních hráčů, jak nám ukázala v předešlých čtyřech zápasech. Jsou jimi James Rodriguez, Jackson Martinez, Juan Cuadrado, Teofilo Gutierrez. 
Ba co víc Kolumbie předvádí, nebojím se říct, nejhezčí fotbal na turnaji, nejenže střílí hodně gólů, ale i její útočná hra je velmi líbivá a sympatická, hráči se snaží "standardky" rychle rozehrávat, každá přihrávka jde dopředu. Tím co byla Uruguay pro minulé mistrovství, je Kolumbie pro současné. 
Důkaz podala v osmifinále, kdy Uruguay nepustila téměř do ničeho a sama si své vedení bezpečně hlídala. Výsledek 2:0 pak hovoří jasnou řečí, opět s minimem inkasovaných gólů, k tomu dva vstřelené. 
Další faktor, který pro ní hovoří je klima a místo konání. Jižní Amerika tedy Brazílie je pro ně skoro domácí MS. Jsou zvyklí na vedra a vlhkost, které tam panují. Jestliže šampionát neovládne jako první na americkém kontinentu evropský tým - Německo (můj tip). Vyhraje podle mého názoru Kolumbie. Jelikož Brazílie a Argentina nejenže herně nepřesvědčili, ale k nadstandardním výkonům Messiho a Neymara se nikdo nepřidal.

Žádné komentáře:

Okomentovat