čtvrtek 22. května 2014

MS v Minsku - 3.díl

                                                           Outsideři
Jsou týmy jako Francie, Švýcarsko, Německo, Lotyšsko, Bělorusko stále hokejovými trpaslíky? Nebo nám už naznačili, že se s nimi musí počítat. I když je každý podceňuje včetně fanoušků, že dnes se musí vyhrát a tipují výsledky zakončené nulou na tabuli "trpaslíka". Myslím, že s těmito zeměmi by se už tak nějak mělo počítat jako s právoplatnými účastníky mistrovství světa. Dokonce i ve studiu ČT slyším jak by si ten a ten favorit měl jít pro tři body a "přejet" soupeře. Podle mě jim (hokejovým trpaslíkům) tenhle přístup pomáhá. Není na ně vytvářen tlak zvenčí. Nemusí, jdou se poprat, zahrát si na MS. Co je víc? už jen NHL a OH. 

Už ani hráči oněch favoritů nehrají rádi proti nahoře vyjmenovaným týmům. Vědí, že je média mohou jen sepsout. Nikoliv pochválit, protože s výhrou se počítá, je povinnost. Jenže ono už není lehké nasázet organizovanému soupeři 10 gólů, někdo má problém jim dát dva, tři. Soupeř, který navíc má šikovné hráče, kteří už umí bruslit. 

Všem pochybovačům bylo varováním poslední MS ve Švédsku a Finsku, kde Švýcaři skončili druzí. Např. i takoví Dánové před několika lety porazili Slováky 6:0. Nebo Lotyši už nemívají problém s druhou garniturou amerického týmu na každém mistrovství. Hrají s nimi vyrovnané zápasy. A co víc! Kdo včera viděl naše utkání s houževnatými, výteěně bruslícími Francouzi, kteří byli dříve rádi za záchranu v elitní skupině. Nyní mají dva hráče v elitní 5 kanadského bodování turnaje. Ano už i Francouzi mají hráče z NHL a dokážou potrápit i nás, včerejšek byl zvednutým prstem pro naše hráče. každé podcenění, vypuštěný souboj s těmito soupeři se může vymstít. Takže pozor! Hokej se začíná srovnávat!

Žádné komentáře:

Okomentovat